Detail akce "Výlet do Prokopského údolí"

Vedoucí akce: Vladan Reňák - Termín konání: 13.10. 2018

Komentovaná procházka starým Barrandovem. Projdeme se zahradní čtvrtí postavenou ve 20. letech, inspirací které byla čtvrť amerických boháčů v Kalifornii. Půjdeme taky kolem Filmových atelierů postavených začátkem třicátých let. Přes zajímavé Sídliště Barrandov, o kterém taky můžu leccos povědět, se přesuneme pěšky do Prokopského údolí.
A už jsme tam....Přírodní rezervace Prokopské údolí - přírodní klenot Prahy:
Prokopské údolí patří k nejkrásnějším místům na území Prahy a je častým cílem mnoha návštěvníků. Místo, které protíná naučná stezka, patří mezi vyhledávané lokality díky přírodním úkazům a zajímavostem. Kromě jezírek, lomů, a skalních výběžků, nabízí údolí útočiště k odpočinku a relaxaci.
Údolí, jehož kaňon dosahuje místy až 70 metrů hloubky a vznikal erozní činností během posledního milionu let je názornou ukázkou geologického vývoje hornin od svrchního ordoviku do středního devonu. Strmé vápencové skály, opuštěné lomy a temné jeskyně, které ukrývají pozůstatky života prehistorických zvířat a lidí - to je jen stručný výčet zajímavostí tohoto fascinujícího místa.
Projdeme údolím a dojdeme ke krásnému jezírku obklopenému ze všech stran skálami a prohlédneme si skálu kterou zkoumal pan Barrand a možná najdeme i trilobita. Jsou tam.
Dojdeme do starých Hlubočep na bílou tramvajovou zastávku, kde začíná jedna z nejnovějších a nejzajímavějších tramvajových tratí v Praze. Tím náš výlet skončí.
Doprava linkovým autobusem: odjezd z Mostu v 9.07 od Centrálu /Kavka/, z Rudolické u MUS v 9.10 hod. Pozor, okolo 9 hod. jede několik autobusů do Prahy /jedou daleko delší cestou/. Vystoupíme na Hradčanské v 10.35 hod. Nezapomeňte si koupit jízdenku předem. Zpět pojedeme z Hradčanské v 18.20 hod. Pokud pojedete autem, tak se sejdeme na Hradčanské v 10.30 hod, nebo na Barrandově - dejte vědět.
Zpět pojedeme zase Kavkou, z Hradčanské v 18:20 hod.
Zájemci o výlet ozvěte se Vladanovi vladanr@seznam.cz
nebo Ivce Jelínkové.

Vladan Reňák

© Ondřej Kunc 2006 - 2024