Detail akce " Z Oparna za Přemyslem Oráčem"

Vedoucí akce: výbor - Termín konání: 22.05. 2010

Již po desáté pořádaný pochod a cyklo v Opárenském údolí. Možná naposledy s LOKOMOTIVOU.
Pochod za Přemyslem Oráčem se koná v sobotu 22.5.10. Ubytování se stravováním je opět zajištěno již od pátku do neděle / 21. - 23.5./ v chatovém táboře Jordán v Oparně.
Cena za ubytování s polopenzí / 2* ubytování + 2* polopenze/.
dospělý 400 Kč
dítě 13 - 15 let 380 Kč
dítě 6 - 12 let 360 Kč
dítě do 5 let 300 Kč

2 Pokud budete mít zájem pouze o ubytování na 1 noc, tak je částka
50 % z uvedených cen.
3. Dále je možné zajistit pouze ubytování bez stravy a to za 90 Kč / noc.

Zájemci o ubytovaní se přihlaste u Gábiny se zálohou 150 Kč za osobu co nejdříve - nejpozději do 7. 5. 2010!!!

Tel. kontakt na Gábinu 607 199 465 , e-mail gabushka.z@seznam.cz


Prohlédněte si plakátek

Pozor, letošní ročník tohoto pochodu je s největší pravděpodobností poslední, tak neváhejte a ještě si ho užijte !!!



Popis tras

7 km
Z hradu Opárno se vrátíte zpět do vsi, u kapličky odbočíte doprava po silnici, poté po modré doleva dojdete až na vrchol Lovoše, kontrola v chatě KČT ? razítko. Dáte se zpět k rozcestí a dále doprava po žluté směr Opárenské údolí, zde odbočíme doleva a po zelené Opárenským údolím podél Milešovského potoka dojdete do cíle v chatovém táboře Jordán.

8 km
Z hradu Opárno se vrátíte do vsi, u kapličky odbočíte doleva po silnici do Opárenského údolí, projdete pod železničním viaduktem, u restaurace ?Černý mlýn? se dáte doprava po zelené podél Milešovského potoka malebným údolím až k fotbalovému stadionu v Malých Žernosekách, odbočíte doleva a kolem stadionu pokračujete po cyklotrase č.25 (Most - Doksy) ? pozor při přecházení železniční trati a hlavní silnice!!! ? až k přívozu přes Labe. Děti se mohou projet přívozem, občerstvit se můžete v restauraci u přívozu. Zpět se vrátíte po stejné trase do cíle v chatovém táboře Jordán v Opárenském údolí.

12 km
Z hradu Opárno se vrátíte do vsi, u kapličky odbočíte doleva po silnici do Opárenského údolí, projdete pod železničním viaduktem, u restaurace ?Černý mlýn? se dáte doprava po zelené podél Milešovského potoka malebným údolím až k fotbalovému stadionu v Malých Žernosekách, odbočíte doleva a kolem fotbalového stadionu pokračujete po cyklotrase č.25 (Most - Doksy) ? pozor při přecházení železniční trati a hlavní silnice!!! ? až k přívozu přes Labe. Převezete se přes řeku a na druhém břehu se dáte doleva po zelené značce podél Labe. Po cca 1400m značka odbočuje doprava pod viadukt železniční trati ? nepřehlédnout! Podejdete viadukt a po chvíli odbočíte doleva a vystoupáte prudkými serpentínkami na Kalvárii (Tři kříže). Tady je nádherný rozhled do kraje z Porty Bohemiky. Zpátky jdeme stejnou cestou do cíle v chatovém táboře Jordán v Opárenském údolí.

15 km
Z hradu Opárno sejdete zpět do vsi, u kapličky se dáte doleva, sejdete do údolí a po zelené značce půjdete doprava Opárenským údolím. Na konci údolí pokračujete Malými Žernosekami po žluté k přívozu. Přejedete řeku a pod viaduktem projdete do Velkých Žernosek. Pokračujete doleva po modré směr Malíč a Kamýk. V hospůdce pod hradem získáte razítko pro kontrolu Z Kamýku se vrátíte do vsi a po zelené značce sejdete k silnici č.261. Tu přejdete a pokračujete po zelené kolem Strážiště a Kalvárie (tří křížů) serpentinami k Labi a podél řeky zpět k přívozu. Přejedete řeku do Malých Žernosek a pohodlně dojdete po žluté, která se spojí posléze se zelenou, Opárenským údolím do cíle v chatovém táboře Jordán.

20 km
Z hradu Opárno se vrátíte zpět do vsi, u kapličky odbočíte doprava po silnici, po modré doleva a na prvním rozcestí doprava po silničce dále po žluté a po silnici směr Bílinka. Pozor při přecházení E55!!! Po okraji Bílinky pokračujete do Režného Újezdu, dále po silnici do Borče (po pravé ruce míjíte stejnojmenný vrch). Pokračujete stále po žluté po cestě až ke zřícenině Košťál (pozor!značka se místy ztrácí!!!). Odtud jdete po zelené do Vchynic, kde je kontrola (razítko z restaurace). Odbočíte doleva po modré a dojdete do Režného Újezdu, odbočíte doprava po žluté a přes Bílinku (pozor na E55!!!) dále stále po žluté po úbočí Lovoše (po pravé ruce) sejdete po ?Císařských schodech? a pod železničním viaduktem do Opárenského údolí. Zde odbočíte doleva po zelené a po asi 200m dojdete do cíle v chatovém táboře Jordán.

20 km - cyklo
Startujeme na zřícenině hradu Oparno. Sjedeme do Oparenského údolí a jedeme po cyklotrase č. 25 k přívozu v Žernosekách, na druhou stranu řeky přejedeme lodí, podjedeme trať a na silnici č. 261 jedeme doleva, stoupáme ke křižovatce, kde odbočíme doprava, tím se napojíme na cyklotrasu č. 3057, zhruba po 1 km nás čeká první zastavení u turisticky zajímavé zřícenině hrádku Kamýk. Odtud pokračujeme stále po č. 3057, projíždíme kolem kaple Sv. Jana, objíždíme Plešivec a přijedeme k silnici u obce Hlinná, pokračujeme po silnici doleva a užijeme si zasloužený sjezd k Labi do obce Sebuzín, kde je možné se občerstvit. Ze Sebuzína pokračujeme vlevo, teď už jen po rovince po cyklotrase č. 2 přes Libochovany (možnost občerstvení) do Velkých Žernosek, Labe překonáváme opět pomocí přívozu a teď už jen kousek do cíle v táboře v Oparenském údolí.

50 km - cyklo
Až k silnici u Hlinné je trasa společná s 20 km. Vy kteří chcete ještě déle vychutnávat krásy této části Českého Středohoří pokračujete dál po trase č. 3057 až do sedla pod Varhoští. Na vrcholu Varhoště na vás čeká v roce 2003 opravená rozhledna s nádherným výhledem na okolní krajinu . Ze sedla pokračujeme po žluté do obce Čeřeniště, za obcí se vydáme po červené (souběžně je i modrá) ke křižovatce značených cest Němčí, pokračujeme dále po červené a přijedeme k tabuli Ústecká kondiční trasa(je trochu poničená vandaly), jedeme po červené doleva až do Nové Vsi (možnost občerstvení), odtud po silnici pořád z kopce až ke střekovskému zdymadlu, kde se napojíme na Labskou trasu č. 2 a uháníme přes Brnou, Sebuzín, Libochovany do Velkých Žernosek, Labe překonáváme opět pomocí přívozu a teď už jen kousek do cíle v táboře v Oparenském údolí
© Ondřej Kunc 2006 - 2024